Circus en Clownerie

Circus en Clownerie lessen voor basisscholen
In deze lessen en workshop Circus, Clownerie en Ballonvouwen voor basisscholen worden muziek, dans en zang gecombineerd met allerlei optredens en andere indrukwekkende trucs. De deelnemers ervaren wat het is om circusartiest te zijn en werken met onder andere diabolo’s, bordjes, kegels en jongleerballen. Als clown hoef je dat gelukkig niet in één keer zelf te kunnen. Samen met andere deelnemers ga je op zoek naar eigenschappen van jezelf die je uitvergroot laat zien. Verder blijf je gewoon lekker jezelf! Ballonvouwen, ook wel ballonmodelleren genoemd is het maken van figuren met opgeblazen ballonnen. In dit deel van de activiteit gaan de deelnemers aan de slag met langwerpige ballonnen die met een pompje kunnen worden opgeblazen. Ze kruipen in de huid van een echte clown en maken de mooiste figuren, dieren en eigen ontwerpen.

Inhoud
De deelnemers leren samenwerken, elkaar vertrouwen en elkaar helpen en ondersteunen. Er wordt tijdens de workshops uitleg geven over de materialen en de speciale technieken die er bij circus komen kijken. Alles kan werkelijkheid worden tijdens deze workshop. Het is mogelijk naar een echte circus voorstelling toe te werken aan het eind van de lessenreeks.Op een speelse manier ga je kennismaken met diverse aspecten van clownerie: non-verbale humor, de kracht van de eenvoud, de tragi-komische clown, timing en de opbouw van een clowneske sketch. Bij Ballon vouwen zal de docent stap voor stap de verschillende figuren en ontwerpen met de deelnemers langslopen. In het begin zal er met één ballon gewerkt worden. Als dit goed gaat, kunnen er uitgebreider ontwerpen uitgeprobeerd worden waarbij meerdere ballonnen nodig zijn.

Leerdoelen
De deelnemers leren:
– samen verschillende trucs met elkaar te verbinden
– balanceren op een los en vast voorwerp
– het belang van veiligheid en hulpverlenen
– diverse materialen te gebruiken bij het uitvoeren van oefeningen

leeftijd:vanaf 4 jaar
lessenreeks bij 1 uur per dag:€ 97,50 per uur
1 workshop van 1,5 uur:€ 200,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur:€ 171,00 per workshop

Vrijblijvende offerte aanvragen

  • Beschrijf a.u.b. uw aanvraag zo gedetailleerd mogelijk. Denk hierbij aan workshops/ activiteiten, datum/ data, tijd(en), aantal deelnemers en eventueel het thema.