Kinderpersbureau

Kinderpersbureau

KinderpersbureauAlle deelnemers kruipen, tijdens de activiteit Kinderpersbureau, in de huid van een echte journalist en redacteur. Er wordt gewerkt in groepjes aan onderwerpen die zij zelf kiezen. Ze gaan op zoek naar nieuws en belangrijke weetjes. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen taak; de een stelt vragen tijdens een interview de ander maakt de bijbehorende foto’s. De deelnemers bepalen zelf de gespreksthema’s en organiseren de interviews.

Kinderpersbureau inhoud

De deelnemers gaan als een echte journalist en redacteur aan de slag. Ze bedenken een onderwerp, schrijven stukjes, houden interviews en zorgen voor passende foto’s bij het thema van hun stukken. Het is mogelijk het gemaakte werk te presenteren door middel van een powerpoint-presentatie of geprinte krant.

Kinderpersbureau leerdoelen

De deelnemers leren:
– Vertalen van een bedacht verhaal naar geschreven tekst
– Vragen bedenken, interviewen en dit verwerken tot een stuk geschreven tekst.
– Passend beeldmateriaal maken bij het gekozen onderwerp.
– Een opmaak (lay-out) van hun krant of presentatie maken.
– Samenwerken

School projecten

Naast de activiteit Kinderpersbureau bieden wij diverse school projecten die wij voor elke groep eventueel op maat kunnen maken. De projecten zijn, Bewegen als een Aap, Circus project, Gumboots dans, Hip Hop project, Lipdub maken en We’ve Got talent. Alle school projecten kunnen worden afgesloten met een voorstelling aan het einde van de dag of de week.

KunstgrasPO is onderdeel van Kunstgras Events, neem gerust een kijkje op onze site. Heeft u vragen of wilt een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op telefoonnummer 020-4635850 of via het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Prijs:
Leeftijd: vanaf 6 jaar
1 workshop van 1,5 uur: € 200,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 171,00 per workshop
Fout: kon data uit Recras niet verwerken. De foutmelding was: Syntax error