Popping workshop

Popping workshop

Popping workshopDeze Popping workshop voor basisscholen is weer eens iets anders. Popping is gebaseerd op de techniek van het snel samentrekken en ontspannen van spieren die een ruk in het lichaam van de danser veroorzaken, als een pop. Popping is een funkstyle die ontstaan is uit het Locking. Popping geeft veel ruimte voor improvisatie, hierdoor zie je veel bewegingen die je zelden in shows of andere dansen tegen komt. Het isoleren van je lichaam staat centraal, waardoor je bijvoorbeeld alleen je borst, of arm beweegt en de rest van je lichaam op dat moment bijzaak is.

Popping workshop inhoud

De dans docent zorgt voor uitdagende muziek en afwisselende oefenmethodes. Er wordt aandacht besteed aan het maat houden en tellen. Ze ontwikkelen een ritmegevoel en krijgen een aantal basisbewegingen aangeleerd. U kunt er voor kiezen de Popping workshop af te sluiten met een presentatie aan ouders of mede leerlingen.

Popping workshop leerdoelen

– improviseren vanuit een beweging- en/of thematisch gerichte opdracht
– gebruik te maken van de danselementen ruimte, tijd en kracht
– creatieve en expressieve mogelijkheden van het lichaam te gebruiken
– op de maat te bewegen en zelf dansen te ontwerpen

School projecten

Naast de Popping workshop bieden wij diverse school projecten die wij voor elke groep eventueel op maat kunnen maken. De projecten zijn, Bewegen als een Aap, Circus project, Gumboots dans, Hip Hop project, Lipdub maken en We’ve Got talent. Alle school projecten kunnen worden afgesloten met een voorstelling aan het einde van de dag of de week.

KunstgrasPO is onderdeel van Kunstgras Events, neem gerust een kijkje op onze site. Heeft u vragen of wilt een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op telefoonnummer 020-4635850 of via het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Prijs:
Leeftijd: vanaf 6 jaar
1 workshop van 1,5 uur: € 170,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 137,50 per workshop
Fout: kon data uit Recras niet verwerken. De foutmelding was: Syntax error