Workshop Sieraden maken van leer

Workshop Sieraden maken van Leer

Workshop Sieraden maken van leerTijdens deze Workshop Sieraden maken van Leer voor basisscholen maken de deelnemers kennis met de eeuwenoude technieken die werden gebruikt door de indianen om er zadels en andere gebruiksvoorwerpen van te maken. De ambacht van het leer bewerken komt oorspronkelijk uit Canada en de Verenigde Staten. De deelnemers gaan onder begeleiding van onze docent aan de slag met het creëren van hun eigen gemaakte armbandje, sleutelhanger, portemonnee, tasje of een ander zelfgemaakt ontwerp. Naast verschillende soorten leer werken ze met allerlei materialen en technieken zoals snijmesjes, hamers, holpijpjes, stempels, drukknopen en eyelits.

Workshop Sieraden maken van Leer Inhoud

Eerst zullen er diverse mogelijkheden behandeld worden. Leer is een natuurproduct dat je goed moet leren kennen. De deelnemers krijgen voorbeelden te zien. Vervolgens zal er worden gestart met het bedenken en uitwerken van een ontwerp. Nadat deze helder zijn en er gekozen is welke technieken de deelnemer wil gaan gebruiken kan het echte werk beginnen. De eigen creativiteit van de deelnemers zorgt ervoor dat ieder zijn eigen eindresultaat bepaald.

Workshop Sieraden maken van Leer Leerdoelen

– zelfstandig met diverse materialen en technieken omgaan
– leren omgaan met het natuurlijke aspect van het materiaal
– doelgericht voorwerpen maken
– ontwerpen

School projecten

Naast de workshop Sieraden maken van Leer bieden wij diverse school projecten die wij voor elke groep eventueel op maat kunnen maken. De projecten zijn, Bewegen als een Aap, Circus project, Gumboots dans, Hip Hop project, Lipdub maken en We’ve Got talent. Alle school projecten kunnen worden afgesloten met een voorstelling aan het einde van de dag of de week.

KunstgrasPO is onderdeel van Kunstgras Events, neem gerust een kijkje op onze site. Heeft u vragen of wilt een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op telefoonnummer 020-4635850 of via het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Prijs:
Leeftijd: vanaf 6 jaar
1 workshop van 1,5 uur: € 225,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 196,00 per workshop
Fout: kon data uit Recras niet verwerken. De foutmelding was: Syntax error