Workshop striptekenen

Workshop Striptekenen

Workshop striptekenenDe workshop striptekenen is een combinatie van creatief schrijven, beelddenken en tekenen. En dat valt nog niet mee. Na een korte uitleg van de docent gaan de deelnemers zelf een eigen strip maken waarbij ze hun fantasie goed kunnen gebruiken. In elke strip zal de striptekenaar zijn eigen stijl techniek

Workshop Striptekenen inhoud

In de workshop striptekenen is het bekijken van strips en vergelijken is een eerste stap. Daarna bedenken ze zelf een kort verhaal. Dit kan met veel of weinig tekst, het kan een ervaring of een grap zijn. Als het verhaal klopt en in een juiste indeling geplaatst is gaan we hard nadenken over welke beelden daarbij horen, en dan komt het leukste: Het ontwikkelen van je eigen stripfiguur. Vanuit basisvormen ontstaat er een eigen karakter. Met fineliner wordt de strip uiteindelijk uitgewerkt en eventueel ingekleurd.

Workshop Striptekenen leerdoelen

– beelden en verhalen omzetten in korte teksten en illustraties
– vanuit basisvormen een stripfiguur op te bouwen en te tekenen
– nadenken over de opbouw van een verhaal of grap / logische volgorde aanbrengen
– middels tekst en illustratie toewerken naar een spannend of verrassend einde
– strak uitwerken van de strip d.m.v. fineliners en liniaal

School projecten

Naast de workshop striptekenen bieden wij diverse school projecten die wij voor elke groep eventueel op maat kunnen maken. De projecten zijn, Bewegen als een Aap, Circus project, Gumboots dans, Hip Hop project, Lipdub maken en We’ve Got talent. Alle school projecten kunnen worden afgesloten met een voorstelling aan het einde van de dag of de week.

KunstgrasPO is onderdeel van Kunstgras Events, neem gerust een kijkje op onze site. Heeft u vragen of wilt een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op telefoonnummer 020-4635850 of via het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Prijs:
Leeftijd: vanaf 6 jaar
1 workshop van 1,5 uur: € 200,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur: € 171,00 per workshop
Fout: kon data uit Recras niet verwerken. De foutmelding was: Syntax error